Tätä on Yhteen hiileen-hanke

Yhteen hiileen – hanke on Sosiaali- ja terveysministeriön Veikkauksen tuotoilla  (ent. Raha-automaattiyhdistyksen) rahoittama  ja Tohmajärven Nurkka ry.n hallinnoima kehittämishanke ajalla 1.5.2015 – 31.12.2018 ( jatkuu n. 4 kuukautta vuoden 2019 puolelle)

Hankkeen tavoitteina on:

Palauttaa yhdistysten toiminta perusjuurilleen, vastaamaan sääntöjen tavoitteeseen; työttömien henkisen, fyysisen ja taloudellisen hyvinvoinnin kohottaminen. 

Kehittää ja motivoida yhdistyksen toimintaa ja löytää jäsenten joukosta aktiivisia toimijoita ja erilaisia vahvuuksia pyörittämään yhdistystä.

Elvyttää uinumassa olevien yhdistysten  toiminta jäsentoiminnan osalta. Yhdistyksien perustoimintojen elvyttäminen aktivoi ihmisiä toimimaan itsensä ja yhteisönsä hyväksi.

Välineiksi Yhteen hiileen-hanke tarjoaa:

Vertaistukea, vapaaehtoistoimintaa erilaisten järjestöjen ja yhdistysten kanssa, sosiaalista kanssakäymistä ja verkostoitumista myös muitten ryhmien kanssa, apua elämänhallintaan erilaisten ryhmien ja ammattihenkilöstön kanssa, tiloja harrastuksiin ja kerhotoimintaan, organisoitua säännöllistä ja mielekästä tekemistä, välittämistä, lähimmäisen apua ,eli kaikkea sitä, mikä on normaalia ihmisten välistä kanssakäymistä

Tohmajärven Nurkka ry on aktiivisin työttömien yhdistys Keski-Karjalassa. Alueella on  useita, nyt uinuvassa tilassa olevia vastaavanlaisia yhdistyksiä, joita hankkeen avulla herätellään toimintaan. Myös uuden Keski-Karjalan alueen kattavan yhdistyksen perustamisia kartoitetaan.

Hankkeen pääpaikka on Tohmajärven Nurkka ry.n Nurkkalassa, jossa hankkeen kehittäjä-koordinoija, Kiteeläinen Esko Kähkönen  pitää toimistoa.

 

Hankkeen esite tulostettavissa tästä